banner banner

AXIS внедри 4К технология в нов модел компактна мрежова камера

29-04-2014 AXIS внедри 4К технология в нов модел компактна мрежова камера

AXIS представи нов модел камера AXIS P1428-E от най-висок клас в компактната си серия. Нейната 4K технология предоставя последното поколение на HDTV стандартите и резолюция 4 пъти по висока от HDTV 1080p.

Новата камера е идеална за видеонаблюдение на големи площи (паркинги площади, стадиони и др.), тъй като съчетава максимална детайлност на изображението с широк обхват.

Световният лидер в мрежовото видеонаблюдение Axis Communications представи първата 4K резолюционна камера AXIS P1428-E. 4K стандарта е определен и одобрен от International Telecommunication Union (ITU) и предлага видео резолюция 3840 x 2160 пиксела при 30 кадъра в секунда.

Камерата AXIS P1428-E е от компактната серия на производителя и е подходяща както за навън, така и закрити помещения и пространства. AXIS P14 серия се състои от седем модела мрежови камери, като резолюцията им е от HDTV 1080p до 4K. Те могат да се комбинират в зависимост от нуждите, изискванията и бюджета на проекта. Новата камера AXIS P1428-E има няколко допълнителни преимущества като дистанционно увеличение и фокус, вграден слот за микро SD/SDHC/SDXC памет и I/O връзки за допълнителни устройства, които я правят изключително удобна и надеждна.

“Просто казано, 4K резолюцията е 4 пъти HDTV 1080p резолюция. Това е утвърден индустриален стандарт и в сектора за производство на устройства с движещи се изображения, и в сектора за потребителските дисплеи с драматичен темп на развитие. Сега е време да използваме тази нова технология също и във видеонаблюдението.”, каза Erik Frännlid, Директор продуктов мениджмънт в Axis Communications. “Важен фактор в разработването на първата Axis 4K камера беше да включим новия индустриален стандарт в продуктова серия, която е предназначена за практическа употреба от първия си ден. В началото е по-вероятно повечето от клиентите да използват стандартен HDTV монитор. 4K дава възможност за увеличение на част от екрана без загуба на детайли. За управление на bandwidth трафика, потребителите може да наблюдават на живо в HD 1080p резолюция и да се възползват от предимствата на 4K резолюция на запис за детайлен преглед и разпознаване.“

Axis е сред първите компании въвели HDTV мрежови камери за видеонаблюдение и въвеждането на 4K технологията в продуктовото портфолио на Axis е естествена стъпка в развитието и.
Камерата ще е налична през третото тримесечие на 2014 г. чрез  Axis дистрибуторска мрежа.

Върни се обратно