banner banner

Проведоха се Дрон презентации и демонстрации

16-08-2017 Проведоха се Дрон презентации и демонстрации

Ерата на индустриалните дронове дойде. Вече не е екзотика системите за монтиоринг да използват малки летателни апарати за ситуационен анализ и обследване. В началото на месец Август RAK и Dahua проведоха серия от индивидуални презентации и демонстрации на новата гама професионални дронове с марка Dahua. Представени бяха на кратко различните летателни апарати, техните функционалности и възможности.

Професионалните дронове са подходящи и се използват все повече за обследване и детекция на пожари, контрол на спасителни операции, проследяване на подвижни или опасни обекти с използване на IP камери във видимия спектър. Възможностите се разширяват с добавяне на детекция на лица и разпознаване на регистрационни номера,  като опции на продукта.

Като производител на пълна гама термокамери и решения, Dahua предлага и възможност чрез дрон+термална камера да се прави обследване на обекти нощем или при лоша видимост, включително с детекция на движение, измерване на температури и на отдалечени обекти и т.н.

В демонстрационната част участниците видяха полет на живо пред сградата на Централен офис RAK. Демонстрацията беше представена специално от продуктови мениджъри и представители на китайската делегация от Dahua. В дискусионната част след това бяха обсъдени различните практики и приложения на дроновете в индустрията, както и използването им като специални средства за наблюдение във високо рискова среда или терен. Производството на индустрални дронове на Дахуа започва през Октомври.

 

Видео

Върни се обратно