banner banner

RAK е спонсор на BUILDING INNOVATION FORUM 2016

03-10-2016 RAK е спонсор на  BUILDING INNOVATION FORUM 2016

На 29 септември (четвъртък) в Sofia Event Center се проведе BUILDING INNOVATION FORUM 2016, където бяха разгледани пет актуални сградни сегмента, в които се наблюдава инвестиционна и строителна активност. Водещи професионалисти, свързани с мащабните инвестиционни проекти в сектора, споделиха тенденции при планирането, финансирането, проектирането, строителството и управлението на спортните съоръжения, училищата, болниците и хотелите и предизвикателствата при реконструкцията на търговски сгради.

Като спонсор на събитието, екипът на РАК имаше удоволствието да разгледа някои от осъществилите се проекти с техника доставена през изминалата година. Както и да представи различни по направление Решения за сигурност и да демонстрира Интелигентни функции в камери Dahua.

В панела „Инвестиции и строителство на градски и ваканционни хотели" се дискутираха иновативните решения за модерни хотелски сгради. Беше разгледан проекта на първия у нас хотел от веригата „Хаят", в който сигурността е от от основно значение и приоритет на инвеститора, той залага на най-актуалните и технологични решения в световен мащаб. Разгледани бяха и реконструкциите на хотелите „Радисън" в София, хотел „Рила" – Боровец.

Съвременните модели за проектиране и изграждане на спортни съоръжения бяха представени в тематичния панел чрез проектите на Арена Бургас, Арена Шумен и образователно-спортен комплекс „Лозенец", а специалистите обърнаха внимание на темата за функционалността на спортните съоръжения и основните грешки преди проектиране. Част от образувателен комплекс Лозенец, вече е изградена със система за сигурност от РАК.

Форумът направи преглед и на най-актуалното при реконструкцията и модернизацията на търговски сгради, а водещи компании и проектанти запознаха участниците с новите тенденции (проектите на мол „Марково Тепе" в Пловдив, Търговски център „Борово", София, реконструкцията на „Сити Център", София, отново с техника от РАК).

Темата за образователната инфраструктура беше засегната в панела „Създаване на модерни и устойчиви училища", а архитекти и проектанти презентираха училище Garitage Park, реконструкцията на Френска езикова гимназия "Алфонс дьо Ламартин", Американския колеж в София и други учебни заведения у нас. Решенията за сигурност - пожароизвестяване, контрол на достъпа и видеонаблюдение предлагани от РАК са вече част от редица училища из цялата страна.

 

BIF 1      BIF 3      BIF 2 

Върни се обратно