banner banner

Решения за трафик29-10-2015

Решения за трафик

Решенията за трафик са приложими в градска и извънградска среда за всички видове превозни средства. Те включват автоматично четене на номера (LPR) на превозните средства, система за превишена скорост с 3D радар, преминаване през червен светофар и др.

Системата за автоматично четене на номера се използва основно за запис на снимка на всяко превозно средство на входно-изходна точка от пътната мрежа и на важни участъци от пътните платна. Номерата се разпознават автоматично и чрез анализ се проверяват или слагат в черен списък, използват се за преброяване на потока трафик, за измерване на скоростта на движение и се прави проверка за нарушение на съответния номер.

Системата на Dahua за засичане на превишена скорост на превозни средства с 3D радар използва последната световна технология, малка е по размер и е лесна за експлоатация и поддържка. Използва се 8 мегапикселов сензор, който покрива 6 платна. Консумацията е много малка и може да се захранва със соларен модул, не се влие от атмосферни условия.

Системата за преминаване през червен светофар прави запис и снимки на неправилно преминаващи превозни средства. Използва се 5,8 мегапикселов сензор и има възможност за настройка и на други наушения, като неправилно завиване, смяна на платно и др.