banner banner

SysTeh с нова AI серия моторизирани PTZ камери SD5A от Dahua

15-02-2021 SysTeh с нова AI серия моторизирани PTZ камери SD5A от Dahua

SysTeh представя нова SD5A серия моторизирани камери с обновен дизайн, WizSense интелигентни функции и широк набор от модели с различни обективи с 25, 32 или 45-кратно оптично приближение. Сензорите са с разделителна способност от и 2, 4 или 8 Mpix с цел детайлно и професионално наблюдение на обекти под техническа охрана.   

 

Дискретно наблюдение 

С цел подобряване ефективността на наблюдението, както и избягването на дискомфорта на хората на обществени места, сферичната част на камерата е изцяло черна, като лещата остава трудно забележима с просто око на разстояние до 15 метра. Промяната в дизайна позволява елиминиране на проследяването за посоката на наблюдение на камерата в момента.

 

Безшумна работа

Задвижването е с нов тип обезшумен двигател. Стремежът от подобрението е все по- дискретен мониторинг на обекти, в които се изисква спазване на тишина - библиотеки, музеи, галерии, училища, университети, лаборатории и др.

 

AI функции

PTZ SD5A камерата е снабдена с независим AI чип, за следващата генерация подобрени интелигентни функции. Deep Learning алгоритъма за задълбочен анализ на камерата съчетава защита на периметър и Auto Tracking, това дава възможност за интелигентен, много точен и пълноценен мониторинг, правейки камерата изключително подходяща за работа на открити площи с висок риск от проникване, като граници, речни брегове, огради, дворове на частни жилища и др.

 

Периметрова охрана

Защитата по периметър позволява на техниците да задават комбинация от интелигентни правила с възможност за класифициране на движещите се обекти, прилагане на алармени сценарии само за детекция на хора, превозни средства и предмети, чрез което лесно може да се установи дали външни лица се опитват да влязат в ограничени или частни зони на наблюдавана зона. При навлизане на подвижен обект в охраняваните предефинирани зони,  се задействат предварително зададените филтри и алармени сценарии, като запис, тригериране на алармен изход, изпращане на email, FTP upload и др. В същото време PTZ камерата автоматично проследява целта в режим  на запис.

Благодарение на Deep Learning алгоритъма, честотата на фалшивите аларми е значително намалена спрямо предходните модели. Deep Learning алгоритъма спомага развитието на още по- професионални, интелигентни и усъвършенствани услуги за видеонаблюдение.

 

Автоматично проследяване

Чрез функцията за автоматично проследяване с AI, PTZ камерата предлага висока точност и гъвкаво проследяване за различни сценарии при различни разстояния. Подобрените алгоритми намаляват вероятността за загуба на целта на наблюдение и най-вече когато целта е в шахматно положение, частично закрита / закрита за кратко, с неправилна форма или бързо движеща се.

 

SMD Plus

Въз основа на Deep Learning алгоритъма, SMD Plus може ефективно да класифицира хора или превозни средства в кадър. Филтрира фалшиви аларми причинени от падащи листа, автомобилни светлини, преминаване на домашни любимци и други нецелеви обекти, като по този начин значително подобрява точността на алармените нотификации. В допълнение, също така SMD Plus поддържа бързо търсене на цели в записани видеоданни, което позволява на оператовите да проследяват и анализират историята за алармени задействия от хора и/или превозни средства, като подобряват ефективността на търсенето и спестяват време. 


Predictive Focus Algorithm (PFA)

Приложението PFA носи още добавена стойност на камерата. PFA алгоритъма не само осигурява яснота и елиминира „треперенето“ по време на процеса на пре-мащабиране, но също така съкращава времето за фокусиране, и запазва ясно изображението постоянно, като значително улеснява оператора на системата.

 

Широка продуктова гама за различни приложения

Отличаващи се с малък размер и лека структура, SD5A PTZ камерите Dahua поддържат до 45 кратно оптично увеличение и резолюции, вариращи от 2MPix до 8Mpix(4K). Приложението е с цел висококачествени и детайлни изображения за наблюдение на дълги разстояния с  различни по размер и характеристики обекти.

 

Разполагайки с гореспоменатите функции, PTZ камерите на Dahua серия SD5A предлагат рентабилно и практично решение, подходящо за приложение в проекти за наблюдение на тихи, закрити места, далечни разстояния, опасения от навлизане в зона с нужда от високо качество на запис и интелигеннти функции.

 

SysTeh предлага на своите партньори най-новите и иновативни решения за сигурност.

 

Допълнителни характеристики и описание на модели от серията SD5A вижте тук:

SD5A225XA-HNR - http://bit.ly/3sXHnzm

SD5A232XA-HNR - http://bit.ly/2M2ZMKC 

SD5A245XA-HNR - http://bit.ly/2LTZg1B

SD5A432XA-HNR - http://bit.ly/3bcWflE

SD5A445XA-HNR - http://bit.ly/2Nq6VVx 

SD5А825-HNR-YA - http://bit.ly/3jOoPgS

Върни се обратно