banner banner

Често задавани въпроси

Подбрали сме за Вас, някои от най-често задаваните въпроси свързани с техника, софтуер, инсталация и работа с предлаганите от нас устройства.


Защо след настройка на DVR/NVR TVT, която визуализира даден канал на цял екран, след засичане на движение и след изтичане на заложеното време, не връща на екран първоначално зададената решетка на изображение?

По подразбиране вашата система е настроена със "заключено" изображение, т.е. това което последно се появи на екрана ви, това остава. Необходимо е само да маркирате бутона за отключване, който се намира в лентата на основното меню и представлява две стрелки изобразяващи полукръгове.

Защо не мога да наблюдавам TVT DVR/NVR/IP камера през Internet?

Има два начина за наблюдение на едно или няколко устройства на TVT. Първо е необходимо да се запознаете с портовете, който ползва вашето устройство. Най-често използвани са порт:80 и 6036 за NVR и DVR, порт: 80 и 9008 за IP камери. Второ, необходимо е да настроите статично вътрешно локално IP на вашето устройство. Трето: трябва да пренасочите съответните портове от рутера, който ползвате към вашето устройство. След това вече можете да наблюдавате вашето устройство през Internet с помоща на Internet Explorer версии 8,9 или 10, в зависимост от версията на операционната система и софтуерната обезпеченост на вашето устройство. Втория метод за наблюдение е посредством специализиран софтуер NVMS-1000, който е безплатен и предлага богат набор от функции и услуги. При него е необходимо да се запознаете с ръководството му преди да започнете работа.

Не мога да изтегля и инсталирам ActiveX контролите, които ми иска Internet Explorer, при опит за вход към устройство. Защо?

По подразбиране браузърът Internet Explorer е настроен да блокира подобни ActiveX контроли и плъгини. Необходимо е да се извършат някой настройки в Internet Explorer. След стартиране на браузъра, моля натиснете бутона: "Tools->Internet options". В ново появилото се меню отидете на втория таб "Security" и натиснете бутона "Custom level...". В ново появилото се меню отидете в секцията: "Download unsigned ActiveX controls" и маркирайте радио бутона "Enable". След това потвърдете и пробвайте отново. Друга причина е въпросната приставка да се блокира от антивирусен софтуер. Моля, изключете го временно за проба.

Защо термо камери Dahua са по-надеждни и качествени?

Използваният сензор в термо камери Dahua e vanadium oxide microbolometer на световния пионер в развитието на технологията за термално отчитане FLIR. (От 1978 година насам FLIR разработват, интегрират и осъвършенстват термалната технология в камери за видеонаблюдение и я въвеждат все по масово във всекидневна употреба с широко приложение.) Vanadium oxide microbolometer е неохладен термален сензор с IR радиационен отчитащ материал Vanadium oxide. Това е първата създадена технология за отчитане, която има висока устойчивост и висок температурен коефициент на съпротивлението. За имплементирането на тази технология в CMOS сензор на камера, се използва труден и скъп технологичен процес. Това е най-използваната технология в света - около 70% от всички термо камери са произведени с Vanadium oxide microbolometer. Друг отчитащ материал е Amorphous silicon, който се използва например в термо камери AXIS (polycrystalline silicon) и се интегрира лесно в CMOS фабричния процес. Специфичното при този материал е, че за да се постигнат желаните свойства обработката е с твърде висока температура. Реализираните решения са с по-ниска термочувствителност и цена. За сравнение Vanadium oxide има пълно съпротивление 100КΩ, а Amorphous silicon само 30КΩ. Около 17% от всички термо камери произведени в света използват Amorphous silicon технология. Най-малко използваният термо сензор е изработен с Barium Strontium Titanate технология, само 13% от световният пазар. Преди повече от 10 години US войските разработват Vanadium oxide и Barium Strontium Titanate технология, но пред тях е поставен избор за разработване и финансиране на само една технология и те залагат на Vanadium oxide. От тогава технологията с Barium Strontium Titanate не се разработва, не е позната и е в застой. /източник: FLIR Technical note – Uncooled detectors for thermal imaging cameras; Dahua Technology; Wikipedia; IEEE TRANSACTIONS ON ELECTRON DEVICES, VOL. 50, NO. 2, FEBRUARY 2003 - A Low-Cost Uncooled Infrared Microbolometer Detector in Standard CMOS Technology /