banner banner

Цветни кийстон жакове от NIKOMAX

15-02-2021 Цветни кийстон жакове от NIKOMAX

Структурната кабелна система е комплексен продукт съдържащ различни подсистеми (телефония, контрол на достъп, видеонаблюдение и др.). Когато СКС съдържа хиляди компоненти, мониторинга върху тях става много труден. Например, намирането на проблем в ранен стадий. С други думи, търсенето на конкретен порт се превръща в търсене на игла в купа сено.

 

Има няколко начина да улесним тази нелека задача и единия от тях е цветовото маркиране. Да организираме портовете на подсистемите в един цвят. Цветовото маркиране на СКС може да бъде, както за категорията на различните подсистеми, така и за тяхното предназначение. Например синия цвят се използва най-често при връзките от сървърното към вътрешната мрежа и рутери. Цветовото маркиране касае жаковете и пач кордите.

 

NIKOMAX продуктовата гама включва голямо разнообразие от висококачествени кабели и пач корди за целта. И сега NIKOMAX добавя към гамата си нови кийстон жакове в СИН и ЧЕРЕН цвят. Новите модели са от серията Fast Termination (бързо кримпване) и номенклатурата NMC-KJUE2-FT-WT дава решение за Cat.6 неекранирана мрежа.

Кийстон жаковете могат да се инсталират в стенни розетки, кутии за повърхностен монтаж, празни пач панели и свързват работните места с централното оборудване в шкафа. Новите модели са изработени от негорима ABS пластмаса в син и черен цвят, което позволява отделянето по цвят на различните сегменти на мрежата при оборудването в шкафа и в крайна сметка улеснява администрирането на мрежата. Още повече моделите NMC-KJUE2-FT-BL и NMC-KJUE2-FT-WT съдържат всички плюсове на NIKOMAX FT серията жакове за бързо терминиране.

Специалният дизайн на контакторите и 50 микронното златно покритие дават минимални стойности на паразитните индукции и минимум 750 цикъла на включване и изключване. Съвместимостта на жаковете с интрумента за бързо терминиране NMC-FT-TOOL ни позволява бързо и качествено кримпване, което пести нашето време.

Използвайте новите цветни жакове с NIKOMAX цветните пач корди – нека вашата мрежа бъде лесна за администриране.

 

Върни се обратно