banner banner

Високо технологична термална видеосистема за сигурност в „Мадара” АД17-11-2014

Високо технологична термална видеосистема за сигурност в „Мадара” АД

“Мадара” АД е акционерно дружество, с дългогодишна история  в производството на товарни автомобили, автобуси, тролейбуси и пътностроителни машини и много други. За да осигури защита на всички складови помещения, производствени бази и материали, Мадара решава да инвестира във високотехнологично решение, което да покрива всички необходими параметри.

При проектирането на системата е извършен подробен оглед и спецификация на нуждите и възможностите за охрана, след които проектантите залагат в избора си на висок клас IP техника с марка AXIS. Целта е да се защитят всички периметрови и гранични линии на промишлената база и да се подсигури охраната им. Поради влиянието на неблагоприятните външни условия се инсталират 5 броя термални камери AXIS Q1910-E, които да предоставят ясна картина независимо от условията и осветеността, тъй като изображенията са на база топлинни показатели и върху тях не влияят никакви странични фактори. Към решението се прибавя и външна високоскоростна цветна моторизирана мрежова куполна камера AXIS P5534, която да осигури възможност за управление и визуализация на база случващите се събития в обекта, и за да се даде възможност за пълен панорамен поглед над площите на производствената база и дейност. Мегапикселовата IP камера AXIS P5534 има 18 пъти оптично и 12 пъти цифрово увеличение, което позволява голяма детайлност на близки и далечни разстояния. За менажиране на системата тя се допълва със софтуер AXIS Camera Station Base Pack за 10 камери, който позволява наблюдение и запис на решението покриващо специфичните нужди на обекта.  Системата записва при H.264 компресия, която позволява да се получат максимално качествени изображения за запис при понижени изисквания към пропусквателната способност и място за съхранение на данни.

С изградената система „Мадара” АД осигурява видеонаблюдение в реално време, по всяко време от всяко място, изключително високо качество на изображението, простота на използването, лесно интегриране с други системи и много други предимства. Термалните камери на AXIS гарантират сигурна детекция в пълен мрак и са подходящи за всякакви външни условия. Перфектно допълнение към системата за непрекъсната охрана, те позволяват детекция на хора и обекти при затруднени условия като прах, мъгла и пушек. С пълният обхват на възможностите на високоскоростната IP камера AXIS P5534 е постигнато скоростно, чисто и ясно следене на хора и обекти, както и детайлен преглед посредством увеличението и управлението на камерата. Софтуера има възможност за настройка на записа, настройка на запис на камера, детекция при движение, контролна линия за аларма, друг вид аларми, списък със събития, различно ниво на достъп на потребителите и др. Той е лесен за намиране на информация по час и дата, в постоянна готовност е, очаквайки импулс, за да започне запис или да изпрати сигнал за тревога на оператора. С тези неограничени възможности на софтуера се постига завършения вид на системата и се покриват нуждите на възложителя.